TT AUTO

Mørkøv ApS

Diesel/Hybrid

Vi er dit lokale Diesel/Hybrid Center og det betyder, at vi har gennemført en dieselteknikker uddannelse. Vi er klædt på til, at lave lave service og reparationer på din diesel/benzinbil. Vi har avanceret testudstyr til rådighed til fejlsøgning, vi har mødt de fleste typer af fejl og vil hurtigt kunne finde og få rettet fejlen på din bil. Vi kan fejlfinde på alle biler, skulle fejlen være af en karakter, som vi ikke har mødt før...ja så finder og retter vi også den.

Vedligeholdelse af din bil

Forkert eller manglende vedligeholdelse, er ikke godt for hverken en benzin eller en dieselmotor. Her er et par gode råd, der minimerer risikoen for, at der opstår skader :

  • Begræns mængden af korte køreture
  • Vælg den bedste motorolie og skift i henhold til fabrikantens anbefalinger
  • Benyt motorolie med de rette specifikationer, når du har en dieselbil med partikelfilter
  • En gang imellem har motoren godt af, at man kører lidt frisk til - fx. en god tur på motorvejen
  • Vent på forvarmeren før motoren startes
  • Overhold intervallet for service

Hvad er en EGR-ventil ?

EGR står for Exhaust Gas Recycling som igen står for udstødningsgas re-cirkulation. En del af udstødningsgassen ledes tilbage i indsugningen for at blive forbrændt en gang til. Det sker ved hjælp af en regulerbar ventil, som sidder direkte imellem udstødnings- og indsugningsmanifolden. Det har en mærkbar effekt på forureningen, idet den bliver målbart lavere under næsten alle kørselsforhold, dog mest markant ved tomgang. Ulempen er, at den meget varme udstødningsgas er ganske vanskelig at håndtere for komponenter med bevægelige dele. Dertil kommer tilsodnings - og tilkoksningsproblemer. Derfor kan du risikere, at bilens EGR-ventil soder til og skal skiftes. Du kan forebygge at EGR soder til, med indsugningsrens...udført her på værkstedet.

Partikelfilter

Partikelfilter er et filter, hvis hovedformål er at få køretøjet til at forurene mindre. Det fanger antallet af sodpartikler fra forbrændingsprocessen, inden de når ud i miljøet.

Trækker bilen dårligt ?
Begynder du at skulle tanke oftere ?

Det er 2 af de vigtigste kendetegn på, at partikelfilteret er blevet mindre effektivt og måske nærmest er stoppet med at fungere. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på de signaler, bilen giver dig for at opdage fejl. Ved lange ture m. høj og konstant hastighed, vil bilen formentlig kunne brænde partiklerne af her. Gør den ikke det, beder bilen om en regenerering og partikelfilterlampen lyser advarende. Efterfølgende hæver motoren temperaturen i forbrændingen, ved at skyde mere brændstof ind. Det mærkes tydeligt på motorgangen, der bliver grovere og trækkraften bliver ringere.

Kontakt

T.T. Auto
Nykøbingvej 28
4440 Mørkøv
CVR : 31269989

59274241
ttauto@ttauto.dk
Åbningstider
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
08:00 - 17:00
08:00 - 17:00
08:00 - 17:00
08:00 - 17:00
08:00 - 16:00
Lukket
Lukket

Lørdag åbent efter aftale